Peter Jihde är den sjukaste diabetikern jag vet

Nu är det snart dags för diabetesgalan igen - tycker att det är väldigt bra att den finns och att man kan sprida kunskap för jag visste själv inte symtomen på diabetes innan jag fick det. Dessutom är symtomen diffusa som man dricker mycket och kissar mycket, metallsmak i munnen, viktnedgång. Diabetesgalan är det bästa Peter Jihde har gjort!

Det sämsta med diabetesgalan är faktiskt också Peter Jihde. Inte för att han egentligen är en dålig programledare eller en dålig diabetiker utan det handlar om hur han framställer diabetes. JA diabetes kan vara farligt och som diabetiker kalkylerar man allt man äter och dricker - men så kan det vara med sjukdomar, inte bara diabetes.

Peter Jihde framställer det dock som att han är på livets kant hela tiden, i hans IG ”varje spruta varje dag” drar han ner brallorna för att ta sprutorna i låret samtidigt som han ser ut att lida fantastiskt mycket och så har vi ”reklamen” där han berättar att varje dag dör 5 personer i Sverige till följd av diabetes. Snacka om att sabba så att man aldrig ska kunna få olycksfallsförsäkring eller kunna försäkra sina hemlån! Tack för den Peter Jihde!

Det är hemska siffror att 5 personer dör varje dag i Sverige till följd av diabetes - absolut! Men man ska titta lite kritiskt på det också! Tyvärr spelar hög ålder stor roll, hur länge personen levt med diabetes, insulinerna är så mycket bättre nu än förr vilket också spelar roll! Så innan Peter Jihde ger oss alla diabetiker dödsdomen så kanske vi ska vara liiite kritiska!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor