Sveriges val

Känner att jag nog ska göra ett inlägg utifrån hatattackerna i VM och det stundande valet Sverige ska göra för framtiden.

Jimmy Durmaz var så hyllad efter insatsen i kvalet och det är förvånansvärt vad snabbt "fansen" vände honom ryggen efter matchen mot Tyskland i lördags. Att kalla honom diverse skällsord (rasistiska skällsord), fälla diverse rasistiska kommentarer och mordhota hans liv, hans frus liv och hans barns liv... ja det har sänt oss, de riktiga fansen, i chock. Det är ett fruktansvärt beteende.

"I med- och motgång tillsammans" det är så man är ett riktigt fan. Eller som min kusin skrev "i landslaget är vi gula och blå, inte svarta och vita" och så tycker jag att det alltid är. Ja vi ser olika ut men det har vi alltid gjort; en är lång och en är kort, en är normalviktig och en är smal, en tycker om gröna kläder och en annan gillar rosa, en har blåa ögon och en annan gröna, en har nästan vitt hår och en annan helt svart. Varför spelar hudfärgen mer roll än våra andra skillnader för det finns hur många som helst!?

Så då kommer vi osökt in på Sveriges val som hålls i höst. SD tar mark som alltid och kommer antagligen få mycket fler röster än de preliminära prognoserna. Varför?

När det var dags för oss att göra C-uppsatsen under utbildningen valde jag och en kursare att göra om just SD. Vi gick igenom deras partiprogram och andra texter för att analysera budskapet. Texterna följer Jimmy Åkessons linje, hans sätt att tala, med väldigt enkla lösningar och förklaringar men man kan också utläsa de främlingsfientliga undertonerna - och i vissa texter även i klartext. MEN jag antar att de som röstar på SD inte är intresserade av att läsa vad SD verkligen handlar om.

SD är en enkel lösning för alla som är missnöjda och när man lyssnar på Åkesson så kan det låta väldigt bra men vi som analyserat dem vi vet, de flesta vet (tack och lov), och ifall SD skulle få någon form av makt så kan jag nästan lova att de inte kommer att kunna implementera ett enda av sina löften för jag tror faktiskt inte att de riktigt vet hur och de kommer nog inte heller ha stöd att införa förändringar.

Deras kommunala politiker är otillförlitliga och uppfyller ofta inte sina uppdrag som de faktiskt blivit valda till. Som sagt: SD är ett lätt val för den som är missnöjd.

Men jag hoppas att alla ska göra det svåra valet och rösta på ett av de andra partierna. För oss har Socialdemokraternas period varit fylld av oro för vad framtiden har att vänta för vårt barn med särskilda behov. Hon kommer att ha behov av assistans, när hon blir vuxen så antagligen dygnet runt eller gruppboende med personal dygnet runt, så för oss kommer nog det parti med mest fokus på hjälpen till denna grupp få vår röst. Detta är en väldigt utsatt grupp som i många fall inte kan tala för sig själva så då måste vi andra göra det för dem, stå upp för deras rättigheter till ett värdigt liv.

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor