Ärlans förskola läggs ner

Igår togs det slutgiltiga beskedet att barnens förskola ska läggas ner... suck... Alltid är det nåt som inte ska bara kunna flyta på.

Vi har haft en väldigt liten förskola med bara 20 barn i blandad grupp, kontinuitet bland personalen och en väldigt förutsägbar och gemytlig vardag för barnen. Nu ska vi flytta till en stor förskola med 3 småbarnsgrupper och 3 storbarnsgrupper, säkerligen stor personalrörelse och det kommer att bli en stor omställning för alla.

Vi har förhoppning om att någon av fröknarna från vår nuvarande förskola ska placeras i en av storbarnsgrupperna och att våra stora tjejer ska hamna i samma grupp så att övergången blir mer smidig för dem.

För Freja kommer hennes elevassistent att följa med henne vilket var en förutsättning för oss. Problemet här kan bli att i den lilla personalgruppen vi har nu så kan alla Freja så om hennes assistent är sjuk så känns det fortfarande tryggt att lämna Freja med de andra. I en stor personalgrupp krävs nästan att ett par av fröknarna lär sig Freja lite bättre så att vi i alla fall känner trygghet att lämna Freja till någon av dem när assistenten är sjuk eller ledig. Får se hur det är tänkt att detta ska lösas.

Det finns en privat förskola som ligger nära vårt hem men annars finns där inga förskolor i närheten utan nästan alla tar 30 minuter extra för mig att gå till från stationen så vi kommer att få skaffa en bil till. Lite tråkigt att känna sig tvungen och vi vill ju inte akutköpa en bil så vi får väl ha lite koll nu de närmaste månaderna.

Hur som helst så blir det nog inskolning igen - får kanske ta sista semesterveckan till det!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Glögg utan tillsatt socker

Trasigt insulin!?