Drar till Alaska och blir självförsörjande

Ibland blir man bara så trött på allt!

Sitter och planerar lite för nya huset och nya vardagen som blir då! Det är så mycket med allt och framförallt hur vardagen ska gå ihop!

Så sitter jag här och tittar på "Alaska - the last frontier" och tänker "tänk om man bara skulle dra till Alaska och bli helt självförsörjande"!? Jaga lite ren och björn och fiska en massa lax! Tänk vad skönt egentligen att slippa bry sig om allt det kommersiella och allt det kapitalistiska!

Fast det hade nog varit svårt att leva så med barnen! Hade varit jobbigt att låta dem springa själva ute med alla farliga djur och sen finns det ju inte rinnande vatten och man får ju ha egen generator och propandrivna vitvaror osv.

Haha... Det är ju ett fint sätt att leva när man tänker på det! Ifall man jagar så tar man till vara på hela djuret och ska man bygga hus tar man tillvara hela trädet, David hade fått utöka sina odlingar och vi hade nog fått skaffa lite noga planerad djurhållning á la Bonderøven! Man har bra kontakt med sina grannar och är ju till viss del beroende av varandra och man kan ha lite byteshandel med varandra också!

Dock tror jag att ett liv i Alaska inte alls skulle gå ihop med diabetes! Närmaste sjukhus ligger sjukt långt bort - ALLT ligger sjukt långt bort! Skulle något hända så kan det snabbt gå illa och det vill man ju inte! Men det hade nog ändå varit ett skönt liv! Som "Into the wild" fast man får planera mycket bättre! ;)

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Glögg utan tillsatt socker

Trasigt insulin!?