Tvillingars lika värde & rättigheter

Det är ju det här jag skrivit om ett antal gånger:

http://www.expressen.se/nyheter/tvillingforaldrar-i-uppror-ar-helt-galet/

Våra tvillingar är inte värda lika mycket tid med och uppmärksamhet av sin förälder vilket också är en av anledningarna till att tvillingar ofta ligger efter i utvecklingen! De får inte samma uppmärksamhet och tid med föräldern som en enling får! En enling får ju ALL tid med den hemmavarande föräldern!

När man får mer än ett barn behövs båda föräldrar hemma! Första året knäcker en nästan - iaf för oss som inte hade barn sedan tidigare - och det hade självklart avlastat om vi båda hade kunnat vara hemma!

Vi fick 180 dagar extra - 90 dagar sjukpenninggrundade och 90 "billiga" dagar! Antalet dagar bidrog till att våra tjejer fick börja dagis rätt tidigt också trots att vi helst hade velat ha dem hemma längre! Vi tog många dagar gemensamt de första 8 månaderna just för att vi inte skulle gå under - varken som personer eller som familj!

Försäkringskassan är verkligen ignorant som inte ens vill röra frågan utan endast hänvisar till riksdagen! Man har faktiskt ett yrkesmässigt ansvar också - som socionomer "barnets bästa"!!!

Riksdagen är också ignorant! "Barns lika värde och rättigheter" heter det men det stämmer ju inte i verkligheten och särskilt inte när det kommer till mångfödslar! Det är dags för förändring! Ska mina barn verkligen inte vara lika mycket värda som om de fötts var för sig!? Skamligt!!!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Trasigt insulin!?

Glögg utan tillsatt socker