Regleringar i all ära...

... men detta kommer nog att slå hårdast mot de som redan har det tufft!


För de flesta skulle det säkert gå bra att gå ner i arbetstid för att minska barnens tid på förskolan men för den som är ensamstående med kanske mer än ett barn är det nog inte lika lätt att ta den minskningen av inkomsten i en kanske redan ansträngd ekonomi!

Det är en svår fråga självklart! Ingen tycker väl att barnen ska vara så länge på dagis varje dag men det finns också en vardag och en hushållsekonomi som måste fungera för att inte familjen som helhet ska gå under!

Min sambo har gått ner 12,5 % i arbetstid vilket innebär att han arbetar en timma mindre varje dag och eftersom han dessutom har sin arbetsplats närmare vårt hem än jag så är det han som lämnar och hämtar barnen med bilen till hjälp! Så töserna går på dagis mellan 07.40 till 15.40 - så det blir ändå 8 timmar om dagen!

Barnen är ofta jättetrötta när de kommer hem för det tar ju lite tid till innan de är hemma också! När jag kommer hem så äter vi och sen har det tidigare varit bums i säng, men nu kan de vara uppe lite längre! Det var jättejobbigt att känna att man inte fick någon tid med barnen mitt i veckan så för de föräldrar som har sina barn på dagis i 55h/veckan måste det vara jättesvårt!

Så frågan är om man verkligen ska göra det ännu värre för de som redan går på knäna!?

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor