"Mamma magen bebish"

Ja lite så låter det när Stella berättar vad mamma har i magen!

Våra små töser ska bli storasystrar i slutet av sommaren och denna gången är det "bara" en bebis i magen! ;)

Jag har varit lite orolig eftersom mitt bs inte har varit det bästa även om mina HbA1c ser väldigt bra ut - dags att skicka in ett i nästa vecka igen! Men vi fick ett extra UL, det blev en KUB men för mig var det viktigast att se så att alla delar vuxit ut som de ska eftersom det finns en ökad risk för missbildningar när man har diabetes!

Jag har iaf inte mått i närheten lika dåligt som med tvillingarna! Med tvillingarna kalvade jag ju från frukost till kanske klockan 14-15 på dagen - VARJE dag! Nu har jag visst hulkat men kanske en eller två gånger här och där! Dock har jag mått väldigt illa och kompenserat detta med en massa småätande vilket såklart resulterat i ökad vikt! Suck...

I vilket fall som så fick jag ju mage tidigt och tror det syntes redan i v 9-10 så det har varit en massa stora tröjor för att dölja det innan vi visste att allt var okej! Lite roligt denna gången när man fått två tidiga UL för jag fick ju inte något UL förrän i v 19 med tvillingarna och det var ju först då vi fick reda på att det var två barn i magen! Men denna gången har jag ju fått se "bönan" i v 6+2 med det lilla hjärtslaget och sen att det blivit en riktig bebis bara 5-6 veckor senare! Lite kul såklart!

Jag var rätt missnöjd med Specialistmödravården sist! Det var fyra olika barnmorskor som man kunde få träffa och man visste aldrig vilket det skulle bli vid just det besöket och sen träffade jag ju en ny läkare varje gång det var läkarbesök vilket resulterade i ett 10-tal olika läkare under graviditeten - det var inte förrän allra sista läkarbesöket innan förlossningen som det var en läkare som jag träffat tidigare, han som gjorde min inskrivning! Det blir liksom ingen kontinuitet och det var ju flera moment som glömdes bort och jag var inte alls nöjd i efterhand!

Nu har det skett en omorganisering som innebär att det är samma BM och samma läkare som har hand om de gravida med diabetes - JÄTTESKÖNT! Och dessutom kommer diabetesläkaren dit en dag i veckan så att man får träffa läkaren på plats! Det är verkligen skönt att de ändrat om och det nya systemet är fantastiskt när man jämför med hur det var sist! Känns positivt! ;)

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor