Extremister göder Islamofobin

För bara någon dag sedan var det ju stora uppslag i media om den ökade Islamofobin!

Det var en av de största nyheterna på TV då man visade ekot i världen efter den anlagda branden i en moské här i Sverige. Branden anses bevisa den ökade Islamofobin i Sverige men man visade även på samma trender i andra länder i Europa. Och vad hände nu då?

Muslimska extremister tvingade sig in på en tidningsredaktion i Paris och sköt ihjäl 12 personer med automatvapen - en hämnd för profeten Mohammed. Det är tyvärr så att alla dessa extrema muslimska grupper som utför sådana här dåd, självmordsbombningar och andra terrorattacker göder bara Islamofobin.

Många vet ju att alla muslimer inte är extremister, långt ifrån, men tyvärr tror jag att de flesta inte är så kritiska och reflekterande utan man drar snabbt alla över en kam.

Dessa terrordåd har ju varit fruktansvärda och kostat massor av oskyldigas liv - det skrämmer folk! Eftersom dessa terrorister alltid gör det i "religionens/Guds/profetens namn" så drar man ju faktiskt sin religion i smutsen. Men inte bara religionen utan även sina "egna".

Det märkligaste tycker jag är att det står i koranen att man ska respektera Guds skapelse (människan, kroppen) och inte skada eller ändra den eftersom den är perfekt som den är. Ändå lyckas terroristerna någonstans rättfärdiga sina handlingar, som innebär att man dödar guds skapelse, och tro att de ska bli belönade i livet efter detta. Ifall det nu finns en Gud så tror jag ALDRIG att han/hon kommer belöna sådana handlingar! De är en skymf mot honom/henne och hans/hennes ord!

Jag kan känna lite oro för att vi ska bli bestraffade för moskén som brann ner! Det var också en handling av vissa personer som de flesta inte håller med - men extremisterna drar antagligen oss alla över en kam också så man får bara hoppas att bestraffningen uteblir.

Jag tror att det kommer att bli svårt att komma åt Islamofobin så länge religiösa terrorister  finns kvar och tyvärr tror jag att detta kommer betyda att högerextrema partier, som SD, runt om i Världen bara kommer att bli större och större. Jag befarar att SD kommer att vara Sveriges näst största parti vid nästa röstning, kan ju hända saker på de 4 åren tills dess men hade det blivit omval i vår så hade det definitivt hänt! Skrämmande på alla sätt och vis - mest väljarnas ignorans!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor