Politikens stora pajer

Ja det har väl knappast undgått någon att regeringen är i kris!
 
Och genast startade pajkastningen; "ni sa detta men har gjort detta istället", "ni har inte gjort det ni lovat era väljare" och "ni tar inte ert ansvar för Sverige"! Det är världens sandlåda och ingen är bättre än den andra - även om många (faktiskt framförallt Löfven) bara försöker skylla på andra!
 
Jag tycker inte att någon tar sitt ansvar - varken regeringen eller oppositionen! Vi visste inget om hur regeringen eller deras politik skulle se ut när de tog vid och nu undrar jag vad de erbjudit Alliansen för förändringar i budgeten för att få denna godkänd! De kan ju inte erbjuda såna frågor som de redan är i princip överrens om sedan innan valet avgjordes - det måste ju till något större eftersom Alliansen är starka och budgeten för landet har varit deras starkaste sida genom deras 8 år långa styre!
 
Det återstår att se hur allvarliga SD är i sitt hot om att rösta ner alla kommande budgetförslag! De sa faktiskt inte att de skulle göra det konsekvent - inte vad jag hörde iaf - men att de kunde tänka sig att göra det för nästkommande budgetar! Man kan säga vad man vill om SD men just nu spelar de väl den smartaste handen medan de andra två blocken inte kan komma överrens! SD vet man också är mer för den blåa sidan så om Alliansen skulle vinna nyvalet så kanske de inte alls förkastar deras budgetförslag! Man vet ju aldrig!
 
Vad gäller Moderaternas brist på partiledare så har jag faktiskt en liten tanke! De kanske kände på sig att det skulle bli nyval så de har valt att inte välja en ny partiledare för om de vinner nyvalet så kanske de låter Annie Lööf bli statsminister!? Haha... antagligen inte men det hade varit lite coolt med en kvinnlig statsminister och sen var ju Annie på hugget i alla debatterna innan valet!
 
Men ja ja... det kommer antagligen att dröja innan vi får en kvinnlig statsminister men det är lite på tiden tycker jag! Romson saknar den pondus en statsminister behöver och är inte heller särskilt förtroendeingivande! Kinberg Batra verkar vettig men saknar en del av den karisma som Reinfeldt har, men hon har en himla pondus! Ja det finns bara 2 kvinnliga partiledare som skulle kunna vara aktuella, Kinberg Batra är ju inte officiell partiledare, men det blir nog ingen av dem även om Romson är vice statsminister! Fortsättning följer... ;)

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor