Föräldramöte på dagis

Igår var det vårt allra första föräldramöte för barnen!

David stannade hemma eftersom jag väldigt gärna ville gå - det är ju David som sköter hämtning och lämning så jag träffar nästan aldrig personalen ifall det inte är något speciellt! Så för mig var det skönt att få vara med och höra vad barnen gör om dagarna!

På vår förskola finns fyra avdelningar, två på varje sida som samarbetar lite mer med varandra! På den andra sidan finns en småbarnsgrupp och en storbarnsgrupp och på vår sida finns två blandade grupper! Vi tycker att det är skönt med de blandade grupperna eftersom barnen inte har några storasyskon så kan de ändå få inspiration och lära sig från de äldre barnen - på gott och ont!

I alla fall så har förskolan tre indelade grupper som träffas med olika upplägg! 5-åringarna från hela dagiset träffas två gånger i veckan för att lära känna varandra lite bättre eftersom det är stor chans att de får gå i samma förskoleklass sen och i sin grupp har de mycket fokus på sånt som de kommer ha nytta av i skolan som att vänta på sin tur, hur man säger förlåt och hur man är en bra kompis osv.

Nästa grupp är 3-4 åringarna som träffas en gång i veckan och hittar på något som passar dem! Mycket lärande genom sagor och mycket kreativ verksamhet! Sist har vi våra barns grupp för 1-2 åringar som, träffas en gång i veckan, även den är anpassade för lärande för dessa små! Till exempel har de sångstund med figurer, någon dag kanske de leker vattenlek, en annan dag går de ut till en lekplats och då får barnen lära sig att gå på led tillsammans osv. Verkar jättekul och verkligen bra för barnen!

De är ute rätt mycket överlag och de verkar fokusera på rätt saker! Vi är ju så nöjda för att barnen bara springer in på morgonen och de känns trygga där och vi känner att det är tryggt att lämna dem där!

Sen har faktiskt vår avdelning ett barn mer hörapparat och på grund av detta använder de tecken som komplement i lärandet och varje vecka har de "veckans tecken" och alla barnen har ett tecken som man gör när man nämner dem vid namn! Jag tycker att det är jättebra och funderar på att kanske färska upp mina teckenspråkskunskaper för jag läste ju faktiskt teckenspråk i gymnasiet! Spännande!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Trasigt insulin!?

Glögg utan tillsatt socker