Kämpa Malmö

Det var i mars i år som en MFF-supporter och hans vänner misshandlades och knivhöggs när de var på väg ifrån en demonstration på internationella kvinnodagen.

MFF-supportern, Showan, svävade länge mellan liv och död efter att nazisterna som angrep dem slagit hans huvud i asfalten upprepade gånger och spräckt hans skallben! Detta till trots gick han (!) hem och larmade 112 därifrån! Hans svåra skador, däribland knivhugg, lämnade ett blodigt spår längs vägen han gått!

Denna stackars pojke och hans vänner - tänk att bli så omotiverat anfallen till den grad att man nästan dör. Att vara tvungen att lära sig gå och prata på nytt, att antagligen aldrig bli helt återställd! Så hemskt!

Över fotbollsvärlden engagerade sig supportrar för att stödja Showan i kampen tillbaka! "Kämpa Showan" sprejades på en vägg (eller flera) vid Möllevångstorget och MFF visade tydligt sitt stöd. Nazism, rasism, homofobi, sexism - fördomar hör inte hemma i fotbollsarenan för där är vi alla lika! Vi håller alla på samma lag och vi behövs alla för att supporta laget, för att bilda den 12:e spelaren! 

Från början ville han inte prata med media men nu har han ställt upp på några intervjuer och de är väl värda att läsa!

http://www.sydsvenskan.se/malmo/hela-malmo-blev-overfallet-1/
http://www.dn.se/sport/fotboll/att-vakna-upp-som-fotbollens-feministikon/

Tyvärr kunde jag inte hitta tillbaka till artikeln jag läste idag - för den var lång och riktigt bra! De kanske har tagit bort den för i den erkänner Showan att han gillar bengaler och att det är en del av den fria läktarkulturen att få tända dem! Hmm... håller inte alls med! Jag går på fotboll där jag är engagerad, sjunger och klappar - jag vill inte få ont i huvudet, bli torr i ögonen och halsen för att några idioter ska bränna bengaler! Usch...

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor