Värmebölja

Så kom värmen tillbaka!

Vi har försökt avsluta växthuset - det kollapsade ju i stormarna! Davids pappa var här och byggde upp en ny stomme i tryckimpregnerat trä som vi nu har målat och sen har vi satt upp väggarna! Det gamla växthuset var ju i aluminium och kanalplast, vi lyckades rädda en del av kanalplasten så att det räckte till alla väggarna och sen har vi även kvar dörren! Eftersom vi målat växthuset vitt köpte vi vit veckad plast till taket och skulle fästa detta igår men upptäckte att vi behöver komplettera med fler reglar så... fortsättning följer!

När vi kom hem i fredags var gräsmattan borta! Ja alltså det var ju planerat! Vi (mest David) har hållt på mycket i trädgården - vi vill ha en stor yta där barnen kan springa och sparka boll eller bara jaga varandra helt enkelt så vi har faktiskt fällt 4 fruktträd som stod i ena kortsidan av tomten! Det var inte lättvindigt men vi har faktiskt ytterligare 3 fruktträd utanför garaget och då kändes 7 fruktträd lite overkill! Helt plötsligt fick vi stor yta på tomten men det var fortfarande mycket jobb kvar!

Runt de fällda fruktträden fanns en gigantisk oskött rabatt med massor av kirskål och vid ena hörnan av huset hade man anlagt en kompost som såklart ökade fukten i regelverket på denna sida! Pappa har tidigare gett sig på murgrönan som växte dör för att vi skulle komma åt fukten men nu har vi nog fått bort det mesta och istället för en kompost har vi nu fått fram en bit staket som gömde sig under murgrönan! Rätt fint staket men passar inte riktigt till huset!

För övrigt vill jag bara tillägga att murgröna är det värsta skit som finns! Hur man kan plantera sånt är under mitt förstånd! Vi har murgröna på de två långsidorna av tomten och det kväver ju häckarna och värst av allt är ju att det nästan är omöjligt att bli av med! USCH!!!!!

För att göra en lång historia lite kortare så bestämde vi oss för att byta ut vår gräsmatta mot ny och samtidigt lägga gräs på den del som varit rabatt så att vi förhoppningsvis kan kväva bort kirskålen! Fick tag i en seriös firma som dels ska lägga en dränering under gräsmattan och dels ska luta tomten bort från huset istället för att det ska luta mot huset så som det gör nu! Känns bra!

Det blir en liten tid som barnen inte kan vara ute på tomten men förhoppningsvis så har vi en ny härlig gräsmatta till semesterna! :D

Eftersom vi inte kan vara på tomten så stack vi till Klagshamn för att bada i lördags! Det hade ju varit så varmt och soligt på förmiddagen men när vi kom till stranden så var det mulet och lite blåsigt - dessutom var det kallt i vattnet! Vi kom snabbt fram till att Klagshamn inte är en strand för små barn - det är en brant backe ner till vattnet som blir djupt snabbt och sen är det en massa osköna stenar på botten!

Så igår begav vi oss lite längre iväg och landade på Kämpinge badplats! Så mysigt! Skönt i vattnet även om barnen var lite skeptiska men det gick rätt bra! Det hade kunnat vara lite grundare där i början så att barnen kunde gå lite längre med vatten bara till vaderna! Jaja... vi får se om det är fint väder nästa helg så kanske vi prövar en annan strand! Jag hade ju en favorit när jag var liten så jag ska nog fråga mamma och pappa var det var så kanske vi kan besöka den! Man kan handla sallad på ICA i salladsbaren att ta med så kanske man kan göra det till en riktig utflykt! ;)

Comments

  1. Hej! Lampfoten hittade jag på Rusta. /Johanna

    ReplyDelete
  2. Tack! Ska se om de kanske har något kvar eller kanske något liknanade!

    ReplyDelete
  3. http://enklarejohanna.blogspot.se/2012/08/symote-en-ursakta-ordvalet-lysande-ide.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor