Dräneringen är nu grävd!

Igår när vi kom hem hade trädgårdgubbarna skaktat bort en del gjord, dolt stora stenar som inte gick att få bort samt grävt ränna för dräneringen!

Det är skönt att äntligen få det gjort! Vi hade ju planerat att göra det själva och lägga det precis intill huset - men vi har ju ingen källare och det verkade vara fel att lägga det precis intill huset då! Tror denna är 0,5-1 m från huset och ska ju avleda vattnet! Sen hjälper det säkert att de ska luta tomten från huset istället för mot huset! Självklart!

Jag fattar inte hur de ska hinna! Men längtar fantastiskt mycket efter att gräsmattan ska rullas ut! Sen är det såklart en del arbete med det eftersom den ska vattnas varje dag i 3 veckor och man får inte gå på den direkt heller ju!

Eftersom vi inte har någon tomt för barnen just nu så åkte vi ner till Ribban igår när jag kom hem så att barnen fick springa av sig på de stora gräsfälten där! De verkade tycka att det var jättekul!

Vi träffade på en annan familj med tvillingar som var några månader yngre än våra! Pappan bara skrattade och pustade över att barnen sprang åt varsitt håll hela tiden! Vi skrattade tillbaka och lovade att det skulle bli bättre - för det har ju blivit bättre nu! Vi gick en bra bit igår och barnen sprang efter vagnen - sen hände det såklart någon incident där en av töserna vänder på klacken och springer på andra hållet (de kan ha sett en boll eller kanske en hund)! Men det är ju inte så farligt nu som det var innan!

Vi har implementerat kommandot "STOPP" och det funkar faktiskt! Ibland funkar "stanna här" men skulle det falera så brukar alltid "STOPP" funka! Man behöver ju få barnen att förstå för springer de ut på fel ställe så kan det ju ske en olycka! Där är många cyklister vid Ribban och barnen är små och snabba!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Trasigt insulin!?

Glögg utan tillsatt socker