Förskolekrisen fortsätter...

Fast nu verkar det vara kris i grundskolan också med ca 1000 elever som saknar plats! Men det har de väl tid på sig att lösa fram till augusti!

För förskolans skull kan man läsa i Sydsvenskan att det finns (iaf) en politiker (FP) som anser att föräldrar eller anhöriga som tvingas vara hemma med barnen som kommunen inte kan ordna plats åt ska få ersättning för förlorad inkomst. Allmän ersättning ges då inte utan man måste själv ansöka och få individuell prövning i sådana fall!

Sen tittar kommunen tydligen på en flerfamiljslösning där flera familjer går ihop och en förälder stannar hemma med alla barnen som anställd av Malmö stad - detta för att spara sina föräldradagar! Det blir ju en slags dagbarnvårdare men det blir ju antagligen många små barn i samma ålder så jag hoppas att förslaget inte innebär att personen ska ha hand om fler än 3 blöjbarn - för vanliga dagbarnvårdare har det (tidigare iaf) varit max 2 blöjbarn!

Jaja... vi får se var hela den här karusellen slutar någonstans! Det är fortfarande många barn som saknar plats innan oss så det ser inte så ljust ut!

Comments

 1. Ja här är det köer också. Den förskolan vi har valt som nr1 är det 2,5års väntetid på!! Helt galet! Men våra andra två val verkar det ev. kunna bli till hösten.
  Men märkligt att det inte byggs mer förskolor när det verkligen behövs!

  ReplyDelete
 2. Ja det är verkligen märkligt! De vet ju hur många barn som föds i stan varje år så det kan ju inte komma som någon överraskning!

  Jag ringde faktiskt till kommunen idag men kom inte ens fram på telefon för det var så många som ringde! Däremot kom det ett meddelande om att de nu höll på med platser för de som hade behovsdatum senast 23 mars så det ser ju inte helt ljust ut! Suck...

  Ska försöka ringa imorgon igen och höra hur stora chanserna är att få plats där vi vill! Problemet är ju att man har två små pluttar som ska ha plats samtidigt och på samma förskola!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor