Att ha födelsedag i dessa tider...

... kommer nog inte bli helt lätt!
 
För oss föräldrar blir det många (stora) utgifter på kort tid med julafton, nyårsafton och sen tösernas födelsedag! Det är väl inget större problem utan man får helt enkelt planera in det i ekonomin men det dök upp nu ju när det är första gången det händer!
 
Vi upptäckte också nu när vi skulle beställa inbjudningskort till kalaset att det måste man göra i god tid för att kunna få leveransen så pass långt innan att man kan skicka korten i tid! Dålig planering från vår sida!
 
Det positiva är väl att man ofta är ledig runt den här tiden och då får vi extra tid med varandra och man kan förlänga julledigheten över barnens födelsedag så att den dagen alltid blir speciell! För jag tror inte att det är skola så tidigt efter nyår!?
 
För barnen så blir det väldigt många presenter på en gång istället för att få det lite utspritt över året! Dock läste vi att när tvillingar blir lite äldre och kanske får egna kompisar så ska man ha deras födelsedagar på olika dagar så att de får chansen att få "sin dag" och få bjuda just sina egna kompisar! Då tänkte vi direkt att vi skulle ha det på deras namnsdagar - men det var 3 dagar emellan dem! Oups... Så nu har vi sagt att den ena får ha i början av sommaren och den andra i slutet av sommaren! Men det blir ju först när de blir lite äldre! :)
 
 

Comments

 1. Var länge sen jag var in på din blogg men kul att jag kom på att jag måste kolla hur det är med dig och töserna :)
  Känner igen det där du skriver om födelsedag så nära jul. Vår tös fyllde ju ett år nu på lucia så hela helgen har vart ett endaste firande med b.la min släkt från Dalarna som kom ner till oss.
  Det jag känner som kommer att bli lite "tråkigt" för henne är att många kommer att ge henne födelsedagspresenter till jul (dom som inte kunde komma + att dom har sagt att födelsedagspresenterna kan hon få till jul). Nu bryr hon sig ju inte men när hon blir äldre.
  Läste om ditt hba1c, det är ju jättebra! Du kanske har lite höga krav på dig att ligga under 6 i hba1c nu när du har töserna att ta hand om? Jag glömmer titt som tätt att ta mitt insulin till måltiderna för allt fokus är på vår dotter och då har jag bara ett barn ;)

  ReplyDelete
 2. Ja jag hade en kompis i gymnasiet som fyllde år 25 december och en gång när vi firade henne och kom med presenten så blev hon helt salig! "Oh den är inslagen i presentpapper och inte julpapper" - bara en sån sak!

  Ja det där med HbA1c... jag har det där med att jag ska ligga under 6 sedan långt tidigare för det var det jag blev tillsagd varje gång jag kom till diabetesmottagningen! Men nu är ju töserna snart 1 år och jag tycker att jag borde kunna stabilisera mig nu men det blir kanske inte förrän de börjar förskolan!? Jaja... ingen kris ännu! ;)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Glögg utan tillsatt socker

Trasigt insulin!?