Tips från coachen; sam-ledighet

Jag har sagt det innan men det tåls att upprepas; att vara hemma tillsammans i alla fall de första 3-4 månaderna betyder otroligt mycket!
 
I början är barnen totalt beroende av andra för att matas, förflyttas, tröstas, gosas och nattas! Det tär på den ensamma föräldern när man inte kan trösta barnen ordentligt eller gosa med dem ordentligt! Det är svårt att vara hemma helt själv med två spädbarn!
 
Och (jag måste säga det) NEJ det är inte ungefär samma sak som att få två barn tätt - även om många som fått det gärna vill påpeka det! Att få två barn tätt innebär ändå att det stora barnet kan klara mycket själv medans att ha tvillingar innebär att ha två barn som ska gå igenom samma faser ungefär samtidigt!
 
När våra barn var runt 4 månader så kändes allt så mycket lättare! Alla påpekade att det skulle bli jobbigt när de kröp eller gick och man får "jaga" dem - men det gör jag hellre än har ett av mina små barn gallskrika för tröst medan man tröstar systern! Usch... Problemet är att om man försöker trösta båda samtidigt så blir det inte ordentligt och då blir båda (eller alla tre) bara mer ledsna!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor