Dagens händelse(r)!

Idag har det hänt saker med barnen!
 
Båda töserna kryper väldigt bra sedan en tid tillbaka! De använder både knäna/benen och händerna ordentligt - ibland går det lite väl fort och manande "ajabaja" och "nej" förstår dem inte riktigt ännu!
 
Vi har skaffat en lekhage till barnen - ja det har vi! När man har två spädbarn så är det inte helt lätt att gå på toaletten i lugn och ro eller att kunna laga mat utan att oroa sig för att dem ska krypa och ta något eller slå sig! Många tar ju med sig sitt barn in på toaletten men vi måste då lyfta in en och sen springa och hämta den andra - mycket kan hända på den tiden och badrummet har ju stengolv! I lekhagen vet vi var vi har barnen och känner oss med säkra med att ha dem där!
 
Barnen har sedan en tid tillbaka lärt sig att ställa sig på knäna och luta sig mot väggen i lekhagen - och vi har nog inte tänkt så mycket på det! Men idag ställde sig Klara helt själv vid soffan! Helt sjukt! Vi blev så chockade!
 
Egentligen borde vi ha sett tecknen för hon (eller egentligen båda två) har ju tagit tag i kanten på soffbordet och liknande och dragit lite! Vi trodde bara inte att detta skulle ske innan de ens blivit 7 månader och innan de ens kan sitta själva stabilt utan att luta sig mot handen!
 
Vi fick lite panik och sänkte bottnarna i spjälsängarna ifall de skulle få för sig att ställa sig upp i sängen för då kan de ju kanske trilla över kanten! Och vi kan ju säga att det var helt rätt dag att göra detta!
 
Vi kör fortfarande 5-minutersmetoden på barnen men det verkar inte alls funka - vi har nog hållit på i en månad nu! Iaf så hörde vi världens panikskrik från sovrummet och rusade in för då brukar det vara att de fastnat i täcket eller spjälorna - vi har ju öppnat spjälskydden en liten bit för att de ska kunna se varandra!
 
Vi kommer in i rummet och där STÅR Klara och gallskriker mot sin syster! Klara har alltså rest sig själv upp med hjälp av spjälorna men visste nog inte riktigt hur hon skulle lägga sig ner igen och då stod hon där och gallskrek istället - stackars liten! Snacka om att vi pustade ut och var glada att vi sänkt ner bottnarna i sängarna! Pust...

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor