Långsamt framåt & snabbt bakåt

Det tränas krypteknik i mass här hemma!
 
Klara ligger lite före Stella med tekniken! Det började med att Klara tog sig baklänges väldigt snabbt medan Stella tog sig framlänges väldigt sakta - båda med en slags ålteknik!
 
Men sen började Klara gå upp på alla fyra och försöka gunga sig framåt medan Stella övertog "snabbt baklänges"-tekniken! Men Klara kämpar på och det dröjer nog inte många dagar nu innan hon kryper! Hittills hintar Stella mest att hon kommer krypa på alla fyra så småningom genom att dra upp benen under sig för en kort stund - men sen sträcker hon ut benen igen och balanserar på magen! ;)
 
Något dem båda hållit på med ett tag nu är att snurra runt som klockan! Vi har tagit bort madrassen som vi hade till dem på golvet eftersom dem både snurrade runt och vände sig så mycket så det blev ju farligt! Efter det tog det dock någon dag innan de förstod att mattan som de nu får ligga på inte är lika mjuk som madrassen! Men nu går det alldeles utmärkt!
 
Vi har fått lite bättre rutiner för maten nu också! På morgonen får dem sin ersättning och sedan gröt, till lunch får dem först puré och sedan ersättning! Sedan blir det två omgångar ersättning till innan det är läggdags! Det funkar rätt så bra men det känns nog i magen på dem! Idag fick dem lite spagetti med köttfärssås - den fick inte så bra kritik! Pastabitar var ju något nytt som dem inte verkade helt förtjusta i och som dem såg ut! Det var mat precis ÖVERALLT! Vi fick ta fram baljan och bada dem för man visste inte alls i vilken ände man skulle börja torka av! Hahaha...
 
Någonting verkar vara på gång med tänderna också! Det tuggas på fingrar, bitringar, leksaker... ja det mesta dem kan få tag på och dem biter hårt! BVC-sköterskan sa att tänderna kan klia länge innan de till slut bryter igenom så det är nog det som gjort att töserna sov så dåligt i förra veckan - men i helgen har det varit helt okej!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Klä om en lampskärm