Ögonlocken är blytunga

Usch vilken natt det har varit!

Stella vaknade med panikskrik när mamma och pappa var där och passade dem medan vi tränade - de tror att hon kan ha nattskräck! Jag vet inte exakt vad det är eller hur länge det kommer att hålla i sig men nattskräck är väl när man har typ mardrömmar och måste kylas ner innan man kan sova igen! Men det stämde kanske inte så bra för här är en passage från 1177:

"När barnet har en attack av nattskräck börjar det skrika hysteriskt någon timme efter att det har somnat, verkar skräckslaget och går inte att få kontakt med. Attackerna brukar vara mellan tre och tio minuter men kan vara både kortare och längre. En attack slutar oftast när barnet vaknar, eller vanligare, återgår till sin normala lugna sömn igen. För en del barn återkommer attackerna mycket regelbundet samma tid på kvällen. Då kan man försöka väcka barnet ungefär 15 minuter innan attacken brukar komma. När barnet somnar om igen har det passerat den kritiska delen av sömnfasen och risken för nya attacker är mindre."

 Det står också att man inte ska trösta barnet men när vi kommit in till Stella så har hon stått upp i sängen och varit vaken så då tar vi upp henne och försöker lägga henne på madrassen på golvet! Ärftlighet spelar in vid nattskräck och min bror hade ju det iaf så det kan ju vara så! Stackars liten iaf! Klara vaknade också så David sov i ena rummet med ena barnet och jag i andra rummet med andra barnet! Suck...

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor