Naturvandrare

Vilken underbar helg det har varit! 3 dagar tillsammans!

Det var fint väder hela helgen också, som på beställning! I fredags gjorde vi en utflykt och åkte till Skrylle naturreservat och promenerade i slingorna vid Skryllegården! Vi tog en slinga som var 2,2 km och barnen promenerade faktiskt rätt mycket av den! Vid ett tillfälle tog busandet över och då fick vi till slut sätta dem i vagnen igen för det gick helt enkelt inte att komma någonvart!

När vi kom tillbaka gick vi ner till lekplats och släppte lös barnen! Där var en hel massa barn och våra töser älskar ju barn så de verkligen stortrivdes! Vi gungade på en jättestor gungbräda med dem och sen åkte de rutchkana och sprang upp och ner för en liten kulle! Rätt stor kulle för sådana småttingar och det hände ju mer än en gång att de trillade men de bara fortsatte!

I lördags gjorde vi en lite större utflykt till Christinehofs ekopark! Helt underbart område som kändes mer "vilt" än Skrylle men kanske lite mindre barnvänligt! Nu tog vi en 3,5 km lång runda som tyvärr var kantad av brännässlor så barnen fick snällt sitta i vagnen större delen av rundan! Vi gick från bokskog in i granskog, bär pissmyrorna tog sig några bett, och sen tillbaka in i bokskog! Det var mycket våtmarker men vi gick en vagnanpassad runda så det gick bra!

Vi hade sallad med till lunch och satt en stund på gräset framför herrgården både innan och efter rundan! Efter rundan gick jag och köpte glass till mig och David och när jag skulle gå tillbaka kom en svärm med getingar som höll på att flytta! De var så fruktansvärt många... det var riktigt läskigt! Men som tur är så rör de ju sig rätt snabbt bortåt! Det var en bra dag den med!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor