Vilken svart dag!

Äntligen var det Allsvensk premiär och vad händer då? Något som inte får hända!!!
 
Idag krossades en familj och hela fotbolls-Sverige sörjer! Usch... det ska ju inte behöva vara så att man inte kan gå på stormatcher för då riskerar man att inte komma hem igen! Det är helt fruktansvärt! Våra tankar går till DIF-supporterns familj i denna tragiska stund!
 
Både MFF och FFF spelade med sorgeband och matchen började med en tyst minut! Det kändes väldigt konstigt att stå i stadion med nästan 20 000 personer på läktaren och det är knäpptyst!
 
Efter en väldigt rörig första halvlek blev andra halvlek bättre! Ericsson gjorde ett mål och Thern gjorde två! Vi blev varse att Thern är ett bra namn att skandera efter ett mål - det är bara en stavelse och ekot blev enormt!
 
Vi sitter nära klacken och där sjöngs ramsorna "Jonas son" och "Simon Thern ska leva" efter Therns mål! "Simon Thern ska leva" uppkom efter att HIF:s supportrar sjöng att han skulle dö efter att han börjat spela för MFF, jag tror till och med att de hängde en docka vid en match som demonstration! Med tanke på det som hände i Helsingborg idag så kändes det bra att vi kunde sjunga just "Simon Thern ska leva" och dessutom satt vi blandat mellan supportrarna! Vi hade tex tre FFF-supportrar framför oss! De var jättetrevliga och verkade mest njuta av att se sitt lag i Allsvenskan! Men frågan är om det hade gått ifall det varit en högriskmatch, alltså mot DIF/AIK/HIF/GFF! Tveksamt!
 
Jag har faktiskt varit på en bortamatch mot DIF där jag inte stod i klacken utan satt blandat på deras sittplatslektare! MFF vann med 2-0 och jag måste ändå erkänn att vi småsprang från stadion och gömde våra tröjor och halsdukar under jackan! Tråkigt att det ska behöva vara så!
 
Ja supportrarna måste börja ta ansvar men det måste även politikerna! Detta är inte bara supportrar som är aggressiva utan det är nog många icke-supportrar som hittat en arena att få utlopp för sina aggressioner! Någon lösning måste hittas iaf! Vad vi förstod var mannen inte involverad med huliganer utan detta var en hämnd för något som hände igår vid en HIF-bar som DIF-supportrar attackerade! Båda dagarna blev alltså oskyldiga attackerade men idag fick det förödande konsekvenser! Hoppas verkligen att det aldrig händer igen!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor