Entré borde satsa på outlets!

Där finns en väldigt tydlig butiksflykt eller butiksdöd, om man nu så vill, vid Entré i Malmö!

Butik efter butik har fått stänga ner eller har flyttat till grönare betesmarker! Jag som ändå shoppar en hel del sa redan när Entré byggdes att det inte skulle bra - samtidigt planerades renoveringar i Triangeln och Mobilia och Emporia skulle ta form!

Triangeln kommer alltid gå bra - den ligger i anslutning till gågatan och den är det mest centrala köpcentrat i Malmö! Mobilia har alltid varit barnfamiljernas köpcentra och det kommer det nog fortsätta att vara! Dessutom finns en hel del elektronikkedjor samlade där och det blir då lätt att hoppa mellan butikerna för att jämföra priser! Än mer barnfamiljsvänligt har det ju blivit i och med att både Willys och ÖB har flyttat in! Emporia lockar nog många ungdomar och även de som gillar att handla märkeskläder! Här finns många butiker som inte finns i stan och det lockar alltid!

Längs gågatan finns ju även Citygallerian och Hansacompaniet! Jag är lite osäker på hur det står till med dem just nu men butikerna som finns där har funnits där länge så jag antar att de kommer att klara sig! Väldigt osäkert om det kommer att gå så mycket bättre för Caroli efter renoveringen! Deras butiksflykt kommer nog att fortsätta i vanlig ordning! I utkanten har vi Jägersro Center som också haft lite problem med sina butiker - men det är dit man alltid kan åka ifall det är ett plagg man vill ha som man inte kan hitta i sin storlek! ;)

Jag och en kollega har diskuterat detta mycket och tycker att Entré ska satsa på outlets! Det är det som saknas i Malmö - Sveriges tredje största stad men inga riktiga outlets! Tvärs över korsningen från Entré låg det en märkesoutlet med träningskläder tidigare men tyvärr har den stängt igen! I närheten av Malmö finns ju Swedala outlet om man nu har tid att åka dit! Men vi tycker absolut att det behövs ett typ "fashion mall" (som i USA) med en massa butiker som alla är outlets! För DÅ hade det strömmat in folk!

Outlets är det som saknas i stan - det är outlets som ger shoppingcenter en möjlighet att konkurrera!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor