Stammis på SpecMVC!

Nu ska jag bli stammis på SpecMVC som läkaren så fint la upp det!
 
Vi var på kontroller igår - dels var det tillväxtultraljud och dels var det blodflödeskontroll! Vi kom dit tidigt på morgonen för det första besöket var bokat 07.40 - men då fick vi direkt veta att vi blivit felbokade eftersom där inte var tillräckligt med tid för att göra tillväxtkontroll för båda barnen! Kul!
 
Klockan 08.00 var nästa tid vi hade och den var nog egentligen också felbokad för den var som 30 minuter men tog en timma! Under denna kontroll kollade dem mitt blodflöde till moderkakan och sen flödet i båda barnens navelsträngar - detta är ju på grund av diabetesen men samtidigt på grund av att det är tvillingar! Vid förra tillväxtkontrollen låg Tv vänster på -7% och Tv höger på +8% och nu visade det sig att Tv vänster hade lite ökat flöde vilken kan tyda på att hon får för lite näring och då kompenseras med ökat flöde!
 
Eftersom vårt tillväxtultraljud var felbokat fick vi ny tid 10.30 och läkaren ville inte ta emot oss förrän vi hade gjort mätningen så vi gick och käkade lite och jag passade även på att vila i en soffa... hahaha...
 
Vid tillväxtultraljudet vägde Tv vänster 1363g och låg på -3% och Tv höger vägde 1533g och låg på +5% så skillnaden dem emellan har ju minskat vilket känns väldigt bra! När vi kom in till läkaren så ville han ändå ha koll på flödet till Tv vänster så nu ska jag gå på flödeskontroller 2ggr/vecka! Det blir många besök men det viktigaste är ju att de små pyrena mår bra - vilket de verkade göra för det var full rulle i magen vid alla ultraljuden och även när vi gjorde den avslutande CTG:n då barnmorskan fick väldigt svårt att fånga upp hjärtljuden! Sammanlagt tog besöken 4 timmar men var från början bokade som 1,5 timma! Pust... var helt slut efter det!
 
Men vi lyckades få en 4-D bild denna gång också men nu på Tv höger! Barnen turas om lite om att vara med på bild! Hehe...
 

Comments

  1. Tack... ja hon ser väldigt fin ut på bilden! Den blev lite tydligare än den förra vi fick! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor