#MeToo

Alltså detta är alla tjejer/kvinnors vardag! Skrämmande!

Som tonåring och ung vuxen har utekvällar nästan alltid innehållit samma inslag - föräldrar som påminner oss att hålla reda på varandra och alltid gå minst två och två, för er som alltid undrat så är det faktiskt en säkerhetsåtgärd att gå på toaletten tillsammans med sina tjejkompisar, någon blir alltid tafsad på av någon kille som tycker att det är ett okej beteende, vi går ofta hand i hand och vi går alltid hem tillsammans så att ingen blir våldtagen på vägen!

Du blir bedömd efter vad du har på dig - det kan till och med påverka hur en våldtäktsman blir dömd vilket är helt sinnessjukt! Jag ska kunna gå naken längs gatan utan att bli sexuellt trakasserad eller våldtagen! Det är min kropp, jag är ägaren och jag bestämmer!

Det är helt galet hur män kan tycka att det är okej att bara tafsa på en okänd/känd människa! Det är äckligt, fruktansvärt och helt respektlöst!

Att som man förstå att man som kvinna behöver oroa sig för att bli våldtagen bara för att man är kvinna måste vara obegripligt! Men det kan hända närsomhelst och varsomhelst - precis som man kan läsa i tidningarna! Det är som att leva under psykisk misshandel!

Att män med makt är de värsta kommer väl knappast som någon överraskning och både tjejer/kvinnor och pojkar/män är hårt drabbade! Ja jag vet att det finns kvinnor som utfört övergrepp också men de är i stor minoritet!

Vi fasar för våra döttrars skull och hoppas innerligt på en förändring!

#MeToo

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Glögg utan tillsatt socker

Trasigt insulin!?