HbA1c-kontroller

Usch... fortfarande jättekass på att skicka in mina HbA1c!

Jag vet inte vad det är? Jag tänker på kvällen att jag ska fixa det på morgonen men det blir liksom aldrig av! Rätt jobbigt för jag vill ju veta hur jag ligger till!

Något årsbesök har det fortfarande inte blivit och inte har det kommit någon kallelse till det heller! Nu har det gått 1,5 år sedan mitt senaste besök och snart kommer jag väl få ringa så att jag får ett besök innan året är slut! Hmm...

Jag har alltid varit jättenöjd med diabetesavdelningen här på SUS Malmö och jag gillar min läkare skarpt - jag ser ju honom ibland eftersom jag jobbar inom sjukhusområdet! Och jag vet att de fått indragna läkartjänster så antagligen har de högt tryck på de läkare som är kvar nu! Men (fast så tycker väl alla) jag vill väldigt gärna få mitt årsbesök för jag vill veta att allt är bra! Jag vet ju att mycket förändrats efter graviditeten och det är inte så lätt att alltid komma ihåg diabetesen för barnen kommer först!

Tror faktiskt att jag borde få en kallelse till ögonbottenfotografering snart också! Nu när jag haft diabetes i över 10 år så går man på det varje år istället för vartannat! Ögonen är ju så viktiga så det känns skönt att de har koll!

Det finns ju ett fåtal individer i Sverige som blivit beviljade transplantation för att "läka" deras diabetes! Det gick en dokumentär för några år sedan där en kvinna var med som innan transplantationen hade fått problem med njurarna och var nästan blind på ögonen och sen tror jag att det var något mer. Hon hade haft en svårkontrollerad diabetes, men efter transplantationen så läkte ögonen och nu minns jag inte om hon fick en njurtransplantation eller ifall njurarna återhämtade sig av sig själva men hon blev i princip helt frisk! Hon måste alltid ta tabletter men det kan man ju leva med ifall man slipper diabetesen!

Jag kan knappt vänta längre!!! När kommer Teddy-studien med vaccinet??? När ska forskarna kunna bota oss som redan har diabetes??? Jag vill att det ska ske NU!!!

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Trasigt insulin!?

Glögg utan tillsatt socker