Ebola-hotet

Mm... har undvikit ämnet lite men det oroar helt klart!

Hur många människor träffar man inte varje dag? På dagis, i bussen, på jobbet, kanske på lunchen ute, i mataffären och så vidare! Riktigt skrämmande!

För några veckor sedan satt där en kvinna på bussen och pratade högt i sin mobil om någon, tror han hette Mikael, som hade fått lov att åka med ett FN-plan från Liberia och då befann sig i Egypten i väntan på att kunna ta sig därifrån och komma hem!

Hmm... snälla kom inte till oss och var sjuk! Man blir ju orolig och det går ju inte att se på folk ifall de har bär sjukdomen eller inte förrän den har slagit ut! Med 3 veckors inkubationstid så kan man ju lätt tro att man är frisk men ändå bära denna hemska smitta!

Jag börjar fundera på ifall man inte måste börja sätta folk i karantän när de kommer från drabbade länder! Är man fortfarande frisk efter att inkubationstiden gått ut så kan man få komma ut annars så är man ju på plats och kan få hjälp tidigt!

Annars kanske man ska stoppa all flygtrafik till och från drabbade länder och endast släppa igenom plan med särskild tillåtelse - som FN-plan och så vidare! För det är fan läskigt hur snabbt det kan spridas! Man kanske måste börja cykla till jobbet nu så att risken med bussen minskar!? :/

Hjälper det ens att sprita händerna? Antagligen inte...

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor