Är det dags för potträning?

Jag har nog tidigare nämnt att det verkar som om blöjorna irriterar huden på barnen!
 
Det blir väldigt tydligt när de badar och kliar sig ingenting förrän blöjan kommer på! Det verkar vara rätt så jobbigt så vi tänkte testa att börja potträna dem! Nu har ju vi inga barn innan tvillingarna och har aldrig pottränat något barn heller så lite osäkra på exakt hur det brukar gå till men det kan man väl läsa sig till! ;)
 
Vi tänkte i alla fall att det var bäst att skaffa två pottor och jag gillade Baby Björns pottstol bäst - vet inte om den faktiskt är det men det kändes bra att det fanns som ett ryggstöd i alla fall! Hur som helst så blev det en cerisrosa och en turkos - de var fina ihop!
 
 
Det är ju sååå fantastiskt tråkigt att köpa två exakt likadana saker - som vi ändå rätt ofta gör! Men det är ju därför barnen nästan inte har några plagg som är likadana - de kan ha samma mönster men är då i olika färger!
 
Idag köpte jag dock vita bodys till barnen och de blev likadana - men de behöver vita bodys att ha under klänningar med mera! Jag köpte både långärmade och kortärmade för med det vädret vi haft så behövs definitivt kortärmade! ;)

Comments

  1. Vi har köpt en potta till Majken. Men visst hon är nog för liten än men den får stå framme. Det var läkaren på bvc som rådde oss att köpa en eftersom hon ofta vart så hård i magen och att det skulle hjälpa henne om hon satt ner och bajsade.
    Men mest sitter hennes nallebjörnar i pottan men hon går dit med dom och säger: Kiss och ajs (bajs) ;)
    Så hon har liksom fattat grejen men att själv sitta där längre än typ två sekunder, det går inte, haha.. Det kommer när det kommer!

    ReplyDelete
  2. Ja än så länge står våra också bara på badrumsgolvet! Men när man själv går på toa och får "publiken" med sig så brukar de sätta sig på varsin potta fast med blöja och byxor fortfarande på sig! Men det är väl en vanesak också att vänja sig vid pottan! ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor