Usch för vissa läkare!

Igår blev jag riktigt irriterad och rent ut sagt förbannad!
 
Jag går på blodflöde och CTG varje vecka och hittills har ingen ens talat med oss om förlossningen eller så förutom att det kommer att bli en vaginal förlossning då båda barnen ligger med huvudet ner!
 
Igår hade vi tillväxtultraljud, blodflöde och CTG! När läkaren sen kom in sa hon att allt såg bra ut och att tvillingarna mådde bra men sen att man tittar annorlunda på tvillinggraviditeter och att barnen lika gärna kan födas i v36+0 (som jag var igår) som i v36+6 och att hon ville att jag skulle till prenatalavdelningen för igångsättning idag!
 
Jag var helt i chock! Som sagt går jag på mottagningen varje vecka men ingen har diskuterat en eventuell igångsättning eller när den skulle kunna ske i så fall så det var som en blixt från klar himmel! Jag var jätteirriterad och förbannad när jag kom hem och kunde tänka på vad som egentligen hänt!
 
Idag kom mina föräldrar och körde oss till BB och vi lät väskorna ligga i bilen medan vi gick på besöket! Jag fick göra CTG igen och sen fick vi träffa specialistläkaren på avdelningen! Han sa att barnen mådde bra men att de ville att förlossningen skulle komma igång snart! Vi sa "gärna i januari om det går bra för barnen" och det var inga problem men vi fick tider nu under helgen för att komma in på CTG igen så att dem kan ha lite koll på barnen! Hade läkaren igår bara förklarat ordentligt så hade hon kunnat bespara oss en massa huvudbry och irritation!
 
Eventuellt blir det i så fall igångsättning i nästa vecka! Lite spännande men också lite skrämmande! ;)

Comments

 1. Ja... spännande och lite skrämmande såklart! Vi får helt enkelt se vad som händer de kommande dagarna! ;)

  ReplyDelete
 2. Oj vilken chock! Att de inte gått igenom det med er ang. igångsättning! Dåligt av dem! Men skönt att ni fick bra info nu och jag kan lova att man blir rejält nervös men med en häftig känsla när man får reda på att man ska bli igångsatt! Jag var supernervös men allt gick bara bra och samtidigt var det lite skönt att veta när jag skulle föda eller hur jag ska beskriva det!
  Ha ett riktigt gott nytt år nu!
  Kram

  ReplyDelete
 3. Ja jag tänker det också - men läkaren vi träffade idag verkade inte lika angelägen om igångsättning då allt såg bra ut på CTG men vi får väl se!
  Gott nytt år! :D

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Thai-mat & diabetes

Alla dessa pennor