Sova i egna rum...

Tvillingarna har ju alltid delat rum men det blir ändring när vi flyttar!

Vi ville ju att alla barnen skulle få varsitt rum men vi har haft lite funderingar kring hur tjejerna ska reagera på att inte dela rum! Klart de ska få lov att sova hos varandra när/om de vill och när de fyller år får de turas om att sova hos varandra så vi kan överraska och sjunga för dem på morgonen!

De senaste två dagarna har vi iaf fått testa att lägga dem en och en och det har gått rätt bra! Ena kvällen var ena tjejen supertrött och fick lägga sig först och ikväll var det tvärtom! Det funkade och det bästa var att ingen av dem sprang in och ut ur rummet hela tiden som de annars gör!

I nästa vecka ska vi planera rummen lite! Vi har tagit fram lite barntapeter som barnen ska få välja emellan och sen får vi väl påminna dem om deras val - kanske tejpa upp lite bilder på varsin klädkammardörr eller kanske göra varsin anslagstavla med bilder på saker som kommer finnas i deras rum!? Tåls att tänka på...

Vi såg faktiskt på Barnkanalen om en flytt om hur de gjorde med barnen - de fick själva packa ner sina saker i lådan och sen vara med och flytta och packa upp lådan så de såg hela processen! Tjejerna har ju de mesta gemensamt men de har varsin förvaringskorg från Elodie Details med deras gosedjur i och sen har de varsin dockvagn med dockor, varsitt gungdjur från Diinglisar och varsin bil med förvaring i sitsen! Det är ju bara förvaringskorgen som de kan packa ner men de andra sakerna kan ju vara med på deras respektive bilder!

Vi hoppas ju hinna färdigt med deras rum innan vi flyttar, vi måste hinna måla hallen och gärna göra vårt sovrum också så vi får se vad vi hinner! Vi har tre veckor på oss men David jobbar och jag är ju hemma med Freja och måste hämta tjejerna vid 14 så vi får se hur det kommer gå! Jag har bett mina föräldrar om hjälp så förhoppningsvis hinner vi göra det viktigaste! ;)

Comments

Popular posts from this blog

Ärtsoppa & diabetes

Glögg utan tillsatt socker

Trasigt insulin!?